Eddig megtekintve: %hit%  
diogrillazsos_csupa_csokitorta
hozzávalók
alt alt alt
alt Tészta:
  • 3 tábla étcsokoládé (270 g)
  • 15 dkg vaj
  • 5 tojás 
  • 2 evőkanál habtejszín
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej (zsíros)
  • csipet só
  • 1 csapott kanál rum
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj

Teteje:
  • 1 tábla étcsokoládé (90 g)
  • 5 dkg vaj
Grillázs:
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg dió
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Kezdjük a grillázzsal. Készítsünk elő egy bevajazott alufóliát. Arra öntsük majd a forró cukrot, mert így nem fog letapadni. A cukrot olvasszuk meg és amikor szép aranybarna, gyorsan keverjük el benne az apróbb darabokra tört diót. Öntsük a fóliára, majd lapítsuk el és hagyjuk dermedni, megkötni.
A tésztához olvasszuk meg a csokoládét és vajat (tűzön vagy mikróban). A többi hozzávalót keverjük el egy tálba, majd adjuk hozzá csoki krémet. Használjunk robotgépet. Öntsük egy kikent és kakaózott sütőformába (jelen esetben nagyobb őzgerinc), majd 150 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percet, majd nagyobb hőfokon, mondjuk 170-en még 10 percet. Ne szomorkodjunk, ha a teteje bereped, vagy szétnyílik, mert hűlés közben, visszaáll minden a maga helyére. Tűpróbát jelen esetben nem érdemes alkalmazni, mert a belseje puha marad. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Addig a maradék tábla csokit olvasszuk meg az 5 deka vajjal, majd terítsük el a tetején. A grillázs díszhez a cukros diót egy klopfolóval vagy nyújtófával törjük össze és szórjuk meg a csokoládét
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Külső része ropogós, belső része puha, ami ne tévesszen meg senkit nem maradt nyers. Az a jó, hogy nincs benne liszt. Vagyis, ha olyan csokoládét használunk, ami nyomokban nem tartalmaz glutént, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980