Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • Tésztához:
  • 4 tojás,
  • 30 dkg cukor,
  • 1 Liga,
  • 2 dl tejföl,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • vaníliáscukor,
  • 2 ek. kakaópor,
  • eper/puncs pudingpor
  • Krémhez:
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor,
  • 1/2 liter tej,
  • 4 ek. cukor,
  • 25 dkg Liga,
  • 10 dkg marcipánmassza
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Tészta: A tojást a cukorral és a Rama-val habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliáscukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű kör tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes mikor megsül.

Krém: A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot. A Liga margarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.

*Megjegyzés: Én a Liga-t használtam, de természetesen más margarin is jó. A krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A papagájszelet az ünnepelt egyik kedvenc süteménye, de az őzgerincformás változat nem volt jó a tortának, ezért így készítettem el és nagyon örült neki. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: loeb