Eddig megtekintve: %hit%  
hagymas_kenyerfelfujt
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 6-7 virsli (jelen esetben Füstli)
  • 5-6 tojás (tepsi méretétől függ én 5-öt használtam egy kisebbhez)
  • 1 hagyma
  • fél nagy paprika vagy egy egész kicsi
  • csipet majoránna
  • bors
  • csipet szárított metélőhagyma
  • csipet petrezselyem
  • egy fél fokhagyma
  • vaj vagy margarin
  • kenyér
  • 2 ujjnyi sajt + a tetejére
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A tepsinket jól kikentjük, majd kirakjuk az emberes megkent kenyérszeletekkel. A hézagokat is egészítsük ki. A tojásokat verjük fel, mintha rántottához készülne, fűszerezzük, majd adjuk hozzá a hosszanti irányban vékonyra szelt hagymát, karikákra vágott virslit, apróra vágott paprikát és reszelt sajtot. A fokhagymát ízlés szerint. Én csak egy nagyobb felet préseltem bele. Jól-jól keverjük össze, majd öntsük a kenyérre. Szórjuk meg sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Remek maradékok felhasználására. Pl nálunk mindig megmaradt egy csomó kenyér és emlékeztem, hogy anyu régen készített hasonló gyors, praktikus vacsorákat. Mondhatnám, hogy kőkorszaki pizzát, amikor még igazából nem volt divat a most már hagyományossá vált elkészítési mód.

alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980