Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 1kg liszt
  • 8 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 púpos evőkanál só
  • 1 púpos evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • +sütésnél 0,5kg margarin, 2 tojás sárgája, sajt, kömény, szezám ízlés szerint
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót.
Egy lábasban megmelegítjük a tejet, hozzáöntjük a langyos vizet és az olajat.
A száraz és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk (több részletben keverjük össze őket)
Sima jól kezelhető tésztát gyúrunk, ha túl ragacsos 1-2 ek. lisztet nyugodtan hozzáadhatunk.
Keleszteni, vagy pihentetni NEM kell!
10 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből pizzaformát nyújtunk, majd 8 pizzaszeletre vágjuk, kifliket tekerünk belőle.
Viszonylag szorosan elhelyezzük őket a kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Megkenjük tojássárgájával és sajtot szórunk rá, majd 40 db-hoz számolunk 25 dkg margarint, amit kicsi darabokban csak lazán beledobálunk a kiflikre, illetve közéjük.
180 C-os sütőben aranyszínűre sütjük, majd mikor kivettük várunk pár percet, míg a megolvadt vajat beszívja a tészta.
A tésztát előre elkészíthetjük és mélyhűtőben tárolhatjuk fogyasztásig.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Nagyon puha, finom előre elkészíthető sós sütemény alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: carla