Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 15 dkg póréhagyma (vagy újhagyma)
  • 15 dkg cukkini
  • 15 dkg édeskömény
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg spenót levél (mirelit nem jó mert szétfolyik és zöldre színezi a tésztát)
  • 3 dkg vaj, só, bors
  • 8 dkg margarin
  • 25dkg liszt
  • 2 kk sütöpor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 3dkg reszelt parmezán
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk és néhány percig megfuttatjuk rajta a póré hagymát. Aztán rádobáljuk a cukkinit, az édesköményt, a sárgarépát, és a laskára vágott spenót leveleket is, pár percig együtt pirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint , a tejet , a reszelt parmezán sajtot. Simára keverjük az összetevőket, majd lazán beledolgozzuk a párolt zöldségeket is.
A muffin sütőformát vastagon kikenjük margarinnal és kanalanként beletöltjük a mélyedésekbe a masszát, hogy ne érjen túl a forma peremén.
Előmelegített 200 C fokos sütőben sütjük kb. 30-35 perig. A tetejének már barnulnia kell és tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e belül a tészta. Ne nyitogassuk a sütőajtót, mert akkor nem tud szépen megnőni a tészta. Ha a sütőből kivettük,akkor még 5 percig hagyjuk a formában pihenni.
Húsokhoz kiváló köret, de joghurtos salátával is jó előételnek.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Gondolom már mindannyian átestünk az úgynevezett muffin korszakon, amikor minden édességhez elképzelhető anyagból muffint sütöttünk. Ez a zöldséges változat viszont örök kedvenc marad. Nagyon finom köret szaftos húsok mellé (Pl: vadashoz, szarvas pörkötlhöz, boros csirkéhez)
Persze a zöldség hozzávalókat szükség szerint lehet variálni, borsóval vagy kukoricával, de csináltam már mirelit zöldségkeverékkel is.
alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: magnes.dora