Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
  • 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
  • 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
  • 10 dkg zeller felkockázva
  • 10 dkg karalábé felkockázva
  • 25 dkg zöldborsó
  • pár rózsa brokkoli
  • 1 paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 10 szem szemes bors
  • csipetnyi lestyán
  • citromlé
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük.

Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk.
Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.

Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle.

Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk.

A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is!
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Különböző ízek meglepő harmóniája volt számomra ez a leves. Nagyon ízletes! alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Suncika