Eddig megtekintve: %hit%  
zoldsegleves_burgonyagomboccal
hozzávalók
alt alt alt
alt Leves:
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • liszt
  • tejföl
  • babérlevél
  • csirke farhát (csak ha van)
Gombóc:
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 púpozott kiskanál vaj
  • 1 tojás
  •  liszt
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, borst, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, vagy ételízesítsük és egészben adjuk hozzá a babérlevelet, hagymát és paprikát, amit a végén, ha nem szeretünk, vegyük ki. Ilyenkor tegyük hozzá a farhátat is. Nekem volt itthon, de ha nincs nélküle is finom lesz a leves. Ha megfőtt adjuk hozzá a gombócokat, majd készítsünk egy ligtos tejfölös habarást és rotyogtassuk még pár percig megszórva egy kis petrezselyemmel.
Miközben feltettük a levest főni egy időben tegyük fel, sós vízbe a felkockázott burgonyát is, amit a gombóchoz fogunk felhasználni. Ha megvan, szűrjük le, pürésítsük, adjuk hozzá a vajat, tojást, sót és annyi lisztet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Nem baj, ha puhább, hasonló állaga legyen, mint a túrógombócnak. Dolgozzunk vizes kézzel. Mindenki formázzon ízlés szerinti golyókat.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Ha szeretjük, zöldfűszereket is keverhetünk a masszába. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980