A legfinomabb levesek közé tartozik, vetekszik a húsleves kedveltségével családunkban! Ne sajnáljuk a tárkonyt belőle! ;-)

 tarkonyos_raguleves

 

Hozzávalók:

0,5 kg pulykamell

3 db sárgarépa

2 db zöldség

1 konzerv borsó

1 db közepes vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejföl

3 dl tejszín

2-3 ek. liszt

tárkony

só, bors ételízesítő

 

Elkészítés:

A húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk és állni hagyjuk.

Közben a sárgarépát, zöldséget megpucoljuk, karikára vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra daraboljuk. Ha mindent előkészítettünk az előkészített alapanyagokat (hús, sárgarépa, zöldség, vöröshagymát) kevés olajon a hús fehéredéséig pároljuk. Majd felöntjük vízzel és ízesítjük fokhagymával (apróra daraboljuk vagy le is reszelhetjük, nekem az utóbbi módszer vált be :-) ) sóval, borssal, ételízesítővel.

Alacsony lángon sokáig főzzük. (1 óra kb.)

Ha tökéletesen megpuhult a hús, elkészítjük a habarást. (Habarás: 2 dl tejszín+3 dl tejszín+2-3 ek. Liszt+ kevés víz) A levest behabarjuk és nagy lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt.

 

 

Megjegyzés:

Sok tárkony teszi nagggyon finommá! :-)

 

Jó étvágyat hozzá!