Francia hagymaleves Gabojszától

Ilyen pocsék időt egy jó forró hagymalevessel lehet kompenzálni, amit tálalhatunk cipóban vagy egyszerűen csészében. Ha az utóbbira szavazunk, mindenképpen jár mellé jóféle sajtos pirítós.   ...

Bővebben...

Spárgakrémleves

A növény szárát jól emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E vitaminban , folsavban gazdagok. Zsírtartalma jelentéktelen, nem tartalmaz koleszterint. Sok értékes aminosavat is tartalmaz, kalóriatartalma azonban csekély. ...

Bővebben...

Gabojsza Konyhájából: Francia hagymaleves

Rég ettünk hagymalevest. Olyan igazit, cipóban tálalva (amit a környék legjobb pékmesterénél vettem). A legjobban akkor élvezi az ember, mikor sétától átfagyva hazaér, boldogan kikanalazza, elmajszolja a cipót is, mást nem is kíván utána, csak eln...

Bővebben...

Tárkonyos raguleves

A legfinomabb levesek közé tartozik, vetekszik a húsleves kedveltségével családunkban! Ne sajnáljuk a tárkonyt belőle! ;-)     ...

Bővebben...

Bableves

A bableves főzés alapszabálya, hogy előző este be kell áztatni a babot! ;-)     ...

Bővebben...

Húsleves

A húsleves a legegyszerűbb és legfinomabb levesek egyike! A vasárnapi ebéd elengedhetetlen része! Kitűnően alkalmazható megfázásra és lélekerősítésre, hisz egy jó családi ebéd, nemcsak a testet, de lelket is gyógyít! Immunerősítő hatását a rengeteg z...

Bővebben...