Hidegen is nagyon szeretjük!

fasirt
 

 

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús

1-2 szelet kenyér

2 tojás

Fél evőkanál só

1 teáskanál bors

3 teáskanál pirospaprika

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítése:

A húst egy tálba tesszük, a kenyeret vízben beáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és hozzámorzsoljuk a darált húshoz. Ebbe a keverékbe beleütjük a tojást és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika) a vöröshagymát belereszeljük ill. a fokhagymát is. Az egészet nagyon alaposan átgyúrjuk! Gombócokat formálunk a tenyereink segítségével (ízlés szerint kisebbet-nagyobbat) és zsemlemorzsába átforgatjuk. Ha készen vannak a gombócok, lassú tűzön, bő olajban fedő alatt készre sütjük. A fasírt akkor készül el, ha a közepe már nem rózsaszín. Krumplipürével vagy sült krumplival is tálalhatjuk.

 

Jó étvágyat hozzá!