Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 1,5-1 kg csirkehús
  • 2 ek olaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1-2 tk só
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl víz
  • kevés tejföl
  • 1 ek liszt
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 ek olaj
  • kb. 1-2 dl langyos víz
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Az apróra vágott hagymákat olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a vízzel és visszarakjuk a tűzre. A megmosott és vékonyra szeletelt csirkemelleket kiklopfoljuk , majd beletesszük a lábasba. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Elkészítjük a knédlit is. Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót, majd a tojást is. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukros vízben. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, míg egy kalácstészta állagú tésztát kapunk. Ha már jó a tészta, kelesszük meg. Ha megkelt, két egyforma méretű cipóra vágjuk és gőz fölött, kb 20 percig hagyjuk is ott. (veszünk egy lábast, aminek az alján folyamatosan forrjon a víz, erre egy konyharuhát kötözünk, majd rátesszük a tésztát. végül egy fazékkal letakarjuk az egészet) Ha kész és kihűlt, pogácsaszaggatóval ezt is és a csirkemelleket is formára vágjuk , majd a húst és a tésztát pálcára szúrva rétegezzük. Ezután a szafttal leöntve tálaljuk, mellé tejfölt kínálunk. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A paprikás csirkét új köntösbe öltöztettem. A galuskát knédli helyettesíti, a csirkecombok helyett pedig csirkemellet használtam. Így is nagyon finom, érdemes kipróbálni! alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Amarillisz