Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 6 db kacsacomb
  • 1 db alma
  • 1 db narancs
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 babérlevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kacsazsír
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 kk mustár
  • Só, bors
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Kacsát sózzuk, borsozzuk és jénai tálba fektetjük. Az almát , a narancsot és a hagymát karikára vágva rátesszük a combokra. Rádobáljuk a fokhagymagerezdeket és a babérlevelet .
Felöntjük annyi kacsazsírral, hogy ellepje még a zöldségeket is.
Előmelegített sütőben 120 C fokon 4-5 órán át sütjük, azaz konfitáljuk. A jénaiban éppen csak gyöngyöznie szabad a zsírnak. A cél az, hogy a hosszú sütéstől nagyon omlós legyen a kacsahusi.
Ha elkészült, akkor a kacsacombokat kivesszük a zsírból és egy kicsit félretesszük egy külön tálra. Egy lábosba kiszedjük a zöldségeket és gyümölcsöket is. A zsírt üvegedénybe öntjük és eltesszük a következő sütésekhez.
A zöldségekhez hozzáadjuk a fehérbort, felforraljuk és botmixerrel összeturmixoljuk.
Egy picike mustárral ízesítjük. Ha nagyon híg lenne a szósz, akkor addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
A kacsacombokat visszahelyezzük a jénai tálba és most már magasabb hőmérsékleten - 220 C fokon - 15 perc alatt piros ropogósra sütjük.
A combokat a hagymás - gyümölcsös mártással és krumplipürével tálaljuk.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A kacsát sokan nem merik elkészíteni, pedig sokkal egyszerűbb megsütni, mint amilyennek elsőre tűnhet. Két titka van: az egyik a gyümölcsös hagymás mártás tökéletes ízharmoniája, a másik pedig az alacsony hőmérsékleten hosszú ideig sülő omlós kacsa húsa. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: magnes.dora