pulykaragu

Egy különleges étel, de az elkészítése annál egyszerűbb!

 

Hozzávalók:

0,5 kg pulyka vagy csirkemell

1 póréhagyma

1 tubus campingsajt

2 dl főzőtejszín

10 dkg vaj vagy margarin

 

A húst kockára vágjuk, majd megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután forró vajon fehéredésig pároljuk, majd beletesszük a karikára vágott póréhagymát, kevés vizet hozzáadva folytatjuk a párolást egészen a hús puhulásáig. Közben ízesítjük: sóval, borssal és 2-3 gerezd reszelt fokhagymával.

Ha megpuhult a hús (kb. 30 perc), beleöntjük a főzőtejszínt és belenyomjuk a camping sajtot. Elkeverjük, összefőzzük.

 

Rizzsel tálaljuk! Nagyon finom étel!

 

Jó tanács:

  • Sóval vigyázzunk!
  • Elrontani szinte lehetetlen.

 

 

Póréhagymás pulykaragu II.

 

 

Ugyanaz, mint a Póréhagymás pulykaragu I. azzal a különbséggel, hogy itt kicsit több vizet öntünk hozzá és a végén pedig készítünk egy tejfölös habarást (1 ek liszt+1 dl tejföl+1 dl víz) és hozzákeverjük az ételhez.

 

Ezt tálalhatjuk tésztával is! Ez is nagyon finom!