Hozzávalók:

 

○     Kacsamell

○     Mustos mustár

○     Rózsabors

○     Hosszúbors

○     fél citrom

○     1 ev. méz

○     olíva- vagy napraforgó olaj

○     ehető virágos saláta keverék

○     2db salottahagyma

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem 180C-ra. A kacsamellet megmosom, fűszerezem, rózsaborssal és hosszúborssal. A serpenyőt jól felmelegítem, majd 2 percre bőrrel lefelé beleteszem, majd kiveszem 5 percet pihenni, aztán visszateszem bőrrel felfelé is. Utána 10-15 percre a sütőbe helyezem, közben összekeverem a salátaöntetet. 1 púpos evőkanál mustos mustárt, egy kifacsart citrom levét és egy kanál mézet jól elkeverek, majd olívaolajjal felhígítom (napraforgóolajjal is kipróbáltam, az is jó).  Az öntet felével megszóróm a salátát és 2 db salottahagymát felkarikázok, óvatosan elkeverem. Ha a kacsamell elkészült és pihent 10 percet, akkor felvágom vékony szeletekre és a salátára helyezem, majd megszóróm az öntettel.

 

Tusnadi Nikolett, pisztacia.blog.hu

 

kacsamell_salata