Ki ne szeretné a tatár beefsteaket?! Nem rajongok a nyers húsért, pl a sushi-t sem értem, de ez valami más. Aki azt állítja, hogy nem szereti az vagy hazudik vagy még nem kóstolta! Próbáltam rákeresni az interneten mióta is él a köztudatban ez a fantasztikus étel, de nem leltem rá. (szerk.: aki tudja, mondja!) Ha minden igaz, egy ősmagyar ételről van szó és talán igazak azok a mondások is, hogy a tatárhoz is köze van. Valószínű, hogy XIII. századba nyúlik vissza eme remek étel.

Eredetileg késsel aprították fel, sokan készítik így még ma is, jobban kiadja az ízt. Én magam mindig a hentessel daráltatom le a bélszínt. Innentől kezdve már csak ízlés dolga, hogy mit teszünk bele. Ha már áldoztunk a bélszínre -ami nem olcsó manapság-, akkor  a további alapanyagokon se spóroljunk.

 

Hozzávalók:

 

20 dkg darált bélszín

1 fej apróra vágott hagyma

1 ek ketchup (heinz)

dijoni mustár

fűszerpaprika

frissen őrölt bors

1 db tojássárgája

 

tatarbeefsteakElkészítése: 

Az, hogy mennyi legyen a dijoni mustár és mennyi a bors, ízlés kérdése, én picit mustárosabban szeretem. Kóstolni és kóstolni!

 

Ha elkevertünk minden hozzávalót villával, akkor mehet a hűtőbe. Pár óra vagy akár egy éjszaka pihentetés után fogyaszható is. Toast kenyeret pírítsuk meg, kenjük meg kevés vajjal, majd kenjük meg a tatár beefsteakkel.  Köretnek tálalhatunk mellé paprikát, uborkát vagy akár lilahagymát is.

 

A receptet beküldte Tusnádi Nikolett. Köszönjük!

pisztacia.blog.hu