Budapest Bélszín

 

Hozzávalók:

bélszín

lecsó

zöldborsó

libamáj

só, bors

fűszerpaprika

krumpli

 

budapest_belszin

 

Nagyon szeretem ezt az ételt, jó sok lecsóval, amúgy turbómagyarosan! ;) 1 nappal a Nagy Nap előtt bepácolom a bélszínszeleteket. A pác nem más, mint: olaj, bors, babérlevél és kevés dijoni mustár. Az olaj lepje el teljesen a húst.

A bélszínt sütés előtt fel órával kiveszem a hűtőből, hogy ne teljesen hidegen tegyem a forró serpenyőbe. Olajat nem teszek alá, mivel olajos pácban állt. Közepes hőfokon sütöm, kb 3-4 perc oldalanként, attól függően, hogy milyen vastagra vágtuk fel a bélszínt. A lecsó elkészítését most nem részletezem, lecsót mindenki tud csinálni! :) Adjunk hozzá zöldborsót ha elkészült.  Én a libamájat egybe szeretem megsütni és utána vágok belőle szeleteket a bélszínre. Szóval zsírjában megsütöm lassan, közben adok hozzá fokhagymát. Sózni tilos! Ha megsült, akkor kiveszem és szeleteket vágok belőle. Egy tányérba helyezem a bélszínt, rá a libamáj szeleteket. Köretnek sültkrumplit sütök, karikára vágom hozzá. A krumplira tálalom a zöldborsós lecsót.

 

A receptet beküldte Tusnádi Nikolett! Köszönjük!

pisztacia.blog.hu