Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 szelet bőrös lazacfilé
  • 5 dkg vaj
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál kapribogyó
A fűszervajhoz:
  • 5 dkg vaj
  • pici só
  • fél csokor kapor
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A fűszervajjal kezdem: a puha vajat összekeverem a felaprított kaporral, sóval. Ezután én nyomózsákba töltöttem, de nyugodtan lehet belőle szíveket formázni, vagy csak kiskanállal megformázni, és zsírpapírra helyezve tálalásig a hűtőben teszem.
Fontos, hogy bőrös lazacfilét vásárolj, mert kevésbé szárad ki, mint a nyúzott. Cserébe viszont a pikkelyeket Neked kell eltávolítani. Nincs rosszabb, mint ha valaki erről megfeledkezik, és evés közben kell a pikkelyeket kibányászni. Szóval, pikkelyeket késsel eltávolítom, megmosom, szeletekre vágom. Mindkét oldalát kicsit megsózom. A vajat egy nyeles serpenyőben közepes lángon megolvasztom, majd bőrös felével lefelé belehelyezem a halat. Ha ujjnyi vastag rétegben már kifehéredett a húsa az alsó, tűz közeli oldalán, ez kb 3-4 perc, megfordítom. Ekkor hozzáöntöm a következő keveréket: 1 rész citromlé, 3 rész víz. Vagyis kifacsarom a fél citrom levét, és ennek a háromszoros mennyiségének megfelelő mennyiségű vizet öntök hozzá. Ez az egész kb fél deci lesz, ne gondoljatok literszámra, de épp elég ahhoz, hogy a hal átvegye a citrom aromáját. Hozzáadom még a kapribogyót és ezen az oldalon is 3-4 percig sütöm. Azon melegében tálalom. A fűszervajat ráhelyezem, a kaprikat mellé teszem,és fokhagymás, párolt spenóttal kínálom.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Szexi, vkönnyű, villantós! További infó: coffeinmentes.blogspot.com alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: coffeinmentes