Recept
 
Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt 2 személyre:
  • 2 szelet vajhal
  • 1 evőkanál tokaji borecet / vagy citromlé
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só
  • 8 db zöld spárga
  • 8 db fehér spárga
  • 1-1,5 liter víz
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
  • 4 db medvehagyma levél
  • újhagyma zöld része
  • 1 evőkanál borecet tokaji furmintból
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1 mokkáskanál cukor
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Előkészület
A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön. A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot és összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a spárgára öntjük az öntetet és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.

Elkészítés
A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.
A spárgát kivesszük a hűtőből elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat. A halat bio csírával díszítjük
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Izgalmas halas fogás. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Ami