Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt Hozzávalók 2 személyre
  • 2 szelet pangasius filé
  • 2 dl tej
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
Pestós morzsához
  • kb 6 evőkanál kenyérmorzsa
  • 4 teáskanál zöld pesto (nálam házi medvehagymás pesto)
  • 2 teáskanál vaj
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • bors
Mézes zöldhagyma ágyhoz
  • 50 dkg tisztított zöldhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • kevés víz
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A halfilét előkészítjük, beáztatjuk fél órára a sós fokhagymás tejbe. Ezután leitatjuk róla a tejet, majd kevés olíva olajon elősütjük.
A pestohoz először vajat hevítünk egy serpenyőben, öntünk hozzá olajat, majd hozzáadjuk a kenyérmorzsát. Egy percig folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a zöld pestót . Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A halas tálba beletesszük a hagymát, az olvasztott vajat, az olajat a sót és megkeverjük (esetleg kevés vizet is önthetünk rá), majd 180 fokon 25 percig sütjük. Időnként keverjük meg a hagymát és vigyázzunk, hogy meg ne égjen. Amikor elkészült, tegyük bele a mézet és keverjük újból meg az egészet. Az elősütött halfilét helyezzük a hagymaágyra, majd kanalazzuk rá a morzsás pestót. Süssük tovább 30-40 percig
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Egészséges és rendkívül finom fogás, családunk nagy kedvence. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Ami