Nagyon egészséges étel, gyakori fogyasztása ajánlott! A sárgaborsónak ugyanis  magas a fehérje- a B vitamin és rost tartalma, és szinte teljesen zsírmentesek.

sargaborso_fozelek

 

Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1-2 sárgarépa

1 babérlevél

Ételízesítő

 

 

Elkészítése:

A sárgaborsót előző este beáztatjuk. Másnap átmossuk és leszűrjük.

A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a sárgaborsót és ½ liter vizet, ételízesítőt, babérlevelet, sárgarépát, reszelt fokhagymát. Fedő alatt 1 óra alatt pépesre főzzük és leturmixoljuk, de maradhat kicsit darabosan is. Illik hozzá sült virsli vagy fasírt.

 

Jó étvágyat hozzá!