A legkedveltebb főzelékek egyike!

Tejfls_krumplifzelk
 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 db kisebb vöröshagyma

2 mokkáskanál pirospaprika

bors

babérlevél

majoranna

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

 

 

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kevés vizet öntünk hozzá majd ebbe tesszük a kockára vágott burgonyát. Fűszerezzük és megfőzzük. Elkészítjük közben a tejfölös habarást. (Liszt+tejföl) A brogonya levéből keveset hozzáteszünk és elkeverjük. Ha a burgonya megfőtt az elkészített habarással behabarjuk. Fasírtot készíthetünk hozzá.

 

Jó étvágyat hozzá!