Idényfőzelék, már a piacokon is lehet kapni!

 

tokfozelek

 

A gyalult tököt megsózom és megvárom amíg kis levet ereszt, majd jól kicsavarom, ez kb 15 perc. Addig világos rántást csinálok, olajjal és liszttel, hozzáadok egy fej apróra vágott hagymát és kaprot, de csak keveset. Hozzáadom a kicsavart tököt ha ezzel megvagyok, lassú tűzön párolom és néha megkeverem, adok hozzá egy kevés vizet. Ha már majdnem kész belekeverek egy pár kanál tejfölt (ez teljesen ízlés dolga) sózom, cukrozom és kevés ecettel savanyítom. Majd hozzáadom a maradék apróra vágott kaprot. Kaporból ne fukarkodjunk, hadd szóljon! Felforr és kész is a főzelékünk. Ehetjük így magában, pörkölt maradékkal, fasírttal, ha netán maradt a vasárnapi ebédből rántott hús, akkor azzal is. Így nyáron a pörkölt-nokeldi páros nálunk nem nyerő, inkább főzelékkel helyettesítjük a nokedlit.

Jó étvágyat!

 

Beküldte Tusnádi Nikolett! Köszönjük!

pisztacia.blog.hu