Egy igazán különleges étel! Próbáld ki Te is!

dubarry


Hozzávalók:

4 szelet kicsontozott sertéskaraj

1 kisebb faj karfiol

10 dkg liszt

10 dkg vaj

6 dl tej

0,5 dl tejszín

2 tojássárgája

szerecsendió

20-30 dkg sajt

zsemlemorzsa

 

Elkészítése:

A húst enyhén kiklopfoljuk, lisztben átforgatjuk és kevés olajban megsütjük. A karfiolokat rózsáira szedjük és átmossuk. Elkészítjük a mártást: a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet majd a tejet hozzáöntjük. Átforraljuk. Sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. Azt követően hozzáöntjük a tejszínt és az elkevert tojássárgáját hozzáöntjük. Elkeverjük. 

Tepsi aljára öntünk egy keveset a mártásból mahd rá tesszük a kisütött hússzeleteket, rá helyezzük a karfiolrózsákat majd leöntjük az egészet a mártással. Rászórjuk a reszelt sajtot és a tetejére zsemlemorzsát.

Közepes hőfokon a sütőben pirosra sütjük.