Ebben az ételben minden benne van, ami egy kiadós vasárnap ebéd utáni lefekvéshez kell! ;-) Hopp a fotót pótolni fogom!
voroshagyma


Hozzávalók:

6 szelet tarja

1 kg burgonya

2-3 paradicsom

2-3 paprika

2 közepes vöröshagyma

Füstölt szalonna vagy füstölt kolbász

20-30 dkg sajt

4 dl tejföl

Kevés olaj

 

Elkészítése:

A hús szeleteket besózzuk. A tepsibe egy kevés olajat öntünk. A karikára vágott burgonyát alulra tesszük. Erre kerül rá a besózott hús, majd a felszeletelt paprika, karikára vágott paradicsom, karikára vágott vöröshagyma, a szalonna darabok vagy kolbász karikák. Alufóliával lefedve 2 órát pároljuk a sütőben közepes láng mellett, majd levesszük az alufóliát, ráöntjük a sajtos tejfölt és addig pirítjuk, míg a teteje nem kezd pirulni!

 

(Forrás: Györgyi mama alias Prohászka Sándorné)

 

Jó étvágyat hozzá!