Időkímélő és egészséges egytálétel!
rakott_kelkaposzta

 

 

Hozzávalók:

1 kg darált hús

2 fej kisebb kelkáposzta

50 dkg rizs

3 fej vöröshagyma

0,5 dl olaj

6 dl tejföl

1 db tojás

 

 

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a megtisztított és feldarabolt vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és hozzáadjuk a darált húst. Majd sózzuk, borsozzuk. A rizst átmossuk és hozzákeverjük a pörköltalaphoz illetve még egy kevés vizet, amitől a rizs meg tud duzzadni.

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és sós, köményes forró vízben kb. 2 percig főzzük. Majd leszűrjük. Egy tepsit kiolajozunk. Alulra a kelkáposzta felét, rá a pörkölt felét, majd ismét a káposzta felét, majd a pörkölt felét rétegezzük. A tetejére kerül a tejfölös tojásos mártás.

200 fokon 15 percig fóliával letakarva, majd 15 percig fólia nélkül sütjük pirosodásig.

 

Jó étvágyat hozzá!