Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 4 réteslap
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 maréknyi bacon kockázva
  • 1 marék felkarikázott póréhagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • tejföl a tetejükre
  • kevés olívaolaj
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A kész réteslapokat felvágtam 3*3-as négyzetekre, megkentem őket olívaolajjal, majd hármat egymásra fektettem, de úgy, hogy a következőt mindig elforgattam egy kicsit. Így illesztettem be őket a muffintepsi mélyedésébe, eligazgattam őket, majd mehettek az előmelegített sütőbe és 6-8 perc alatt készre sütöttem őket.

A töltelékhez a hagymát felaprítottam és a baconnel együtt megdinszteltem a wokserpenyőben. Utána beletettem a zöldségkeveréket, amikor már nagyjából jó volt, hozzáadtam a póréhagymát. Végül beleütöttem egy tojást és szójaszósszal ízesítettem.

A kosárkákat lehetőleg fogyasztás előtt töltsük meg, a tetejükre tegyünk egy kis tejfölpöttyöt.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt A receptet annak bebizonyítására ötlöttem ki, hogy a muffinformát nem csak muffin sütésére lehet használni. A réteslapból készült kosárkákat ezután bármivel megtölthetjük, legyünk édesszájúak, vagy szeressük inkább a sósat. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: tytyke