Egy igazán hazai és kiváló étel!

szkelykposzta


 

Hozzávalók:

1 kg hús

1 kg savanyú káposzta

2 közepes vöröshagyma

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

2 evőkanál pirospaprika

2 babérlevél

2 evőkanál olaj

Só, őrölt kömény

 

Elkészítése:

A húst megmossuk és felkockázzuk. Pörkölt alapot készítünk. Tehát a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel. A felkockázott húst hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és sok őrölt köménnyel. Fedő alatt a vizet pótolgatva puhára főzzük. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú enyhén átmossuk. Majd párolni kezdjük. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. (Liszt+tejföl) Ha a hús megpuhult, a káposztát megpároltuk, összeöntjük őket és a tejfölös habarással behabarjuk.

 (Ha a káposzta ízetlen lenne, fűszerezni az alábbiakkal lehet: borókabogyó, feketebors, mustármag)

 

Jó étvágyat hozzá!