Eddig megtekintve: %hit%  
rakott_milanoi
hozzávalók
alt alt alt
alt
Hozzávalók – az aszalt paradicsomhoz:
  • 1 kg paradicsom,
  • 1 csipet só,
  • olívaolaj.
Hozzávalók – a vegetáriánus milánói makarónihoz:
  • ½ kg makaróni tészta,
  • 1 kg gomba,
  • 1 liter paradicsomlé,
  • 2 fej hagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • só, bazsalikom, pirospaprika, majoranna,
  • 4 ek. liszt,
  • 1 pohár tejföl,
  • 2 marék aszalt paradicsom, aprítva.
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Az aszalt paradicsom az egyik legjobb dolog a nyárban. Sőt, aszalással rendhagyó módon tudjuk a paradicsomot eltenni, és így egész évben érezhetjük a paradicsom igazi zamatát.

A paradicsom aszalása:

Az aszalt paradicsomhoz a paradicsomokat félbevágjuk, a magos-folyékony részét, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, majd (sütőtől függően) 90-100 fokos sütőbe téve kb. 9-10 óra alatt megaszaljuk. Frissen fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük, amennyiben sterilizált üvegbe tesszük, és olívaolajjal meglocsoljuk, úgy, hogy az olaj ellepje. Tehetünk bele ízesítésképp fokhagymát, kakukkfüvet.

Az étel elkészítése:

A makarónihoz kifőzzük a tésztát. Eközben elkészítjük a mártást is: Kevés vízen hagymát párolunk, majd ebbe tesszük bele a megmosott, és apróra összevágott gombát. Majorannával, sóval és alaposan összevágott fokhagymával ízesítjük. Amikor megpuhult a gomba, felöntjük paradicsomlével, és bazsalikommal fűszerezzük. Négy evőkanál liszttel sűrítjük. Az aszalt paradicsomot összevágjuk. Majd kiolajozunk egy tepsit, alulra teszünk egy sor tésztát, erre locsolunk a mártásból és megszórjuk összevágott aszalt paradicsommal. Mindezt egy kevés vízzel higított tejföllel megkenjük, olajjal locsoljuk, majd egy újabb sor tésztát rakunk rá, arra ismét szósz, paradicsomot, és végül tejfölt, olajat. Sütőben összesütjük.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Vegetáriánus étel, nagyon egészséges, laktató és finom. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Mandolina