Eddig megtekintve: %hit%  
tokaji_aszus_burgonya
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 8-9 burgonya
  • só vagy vegeta
  • majoránna
  • petrezselyem
  • bors
  • Tokaji aszú
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A burgonyákat meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, ha kisebb a zöldségünk elég kettőbe is. A tepsibe öntünk egy kis olajat, majd bele a burgonyát, a fűszereket, a fokhagymát és a kettévágott paprikát. Jól átforgatjuk. Öntünk hozzá két jó nagy lögyböletnyi aszút, majd lefedjük. Ha nincs fedőnk, akkor takarjuk be alufóliával. Előmelegített sütőben 180 fokon, majdnem készre pároljuk. 1x legalább nézzük meg, hogy ne legyen túl puha, hogy ne törjön majd. Levesszük a tetejét és készre sütjük. Közben néha forgassuk meg. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Köretként tálaljuk alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980