Eddig megtekintve: %hit%  
zoldseges_kosarka
hozzávalók
alt alt alt
alt Tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 2 csipet só 
  • 7 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
Zöldség:
  • 1 fél zeller
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb vagy fél fehérrépa
  • 2 fej gomba
  • 1 cukkini
  • arasznyi póréhagyma
  • egy kisebb gerezd fokhagyma
  • só vagy ételízesítő
  • bors – majoránna – petrezselyem – kevés vaj
Öntet:
  • 2 tojás
  • 1/2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál citromlé
  • egy kisebb doboz tejföl
  • 5 evőkanál tej
  • szezámmag – só – bors
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt tésztához a hozzávalókat (puha vajjal), két kanál vízzel összegyúrjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Addig a A zöldségeket megpucoljuk, amit tudunk a nagyobb reszelő részen lereszelünk, a pórét és a gombát apróra vágjuk. De mindenki ízlése szerint variálhatja a zöldségeket, mert valójában bármit tehetünk bele. Egy kis vajon megpároljuk (kb. 3-5 perc), hozzáadjuk a fűszereket, préselt fokhagymát és hagyjuk egy kicsit hűlni, míg a tésztánk pihen. A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük a vékonyan kikent vagy tapadásmentes kosarakat, piteformákat. De nem fontos nyújtani és koszolni a munkapultot kézzel is elvégezhetjük. Az alját megszurkáljuk. Belekanalazzuk a zöldségeket és ráöntjük a tojással, citrommal, tejjel, keményítővel, kevés sóval, borssal elkevert tejfölt. Tetejét megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha szükséges 180 fokra visszavehetjük. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Finom és egészséges alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980