Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • (24 fasírtgolyóhoz)
  • 70 dkg darált sertés comb
  • 24 szál szeletelt bacon (kb. 1 csomag)
  • 4 db sárgarépa
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller
  • 1 paradicsom
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 3 db száraz zsemle
  • Szerecsendió, pirospaprika.
  • Só, bors
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A zöldségeket lereszeljük.
A hagymát apró kockára vágjuk és serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az összes reszelt zöldséget. Apróra vágott zellerlevéllel még finomabb íze lesz. Egy kicsit megpirítjuk és puhára pároljuk.
A zöldségkeveréket ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval , piros paprikával
A darált húst egy tálba tesszük összekeverjük a fűszeres zöldségekkel a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal.
Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle és köré tekerünk egy szelet bacont.
A fasírt golyókat belehelyezzük a muffin tepsibe , nem kell hozzá semmi zsiradék, mert a szalonnából elég zsír fog kisülni, hogy abban piruljon a hús. 180 C fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy muffintepsiben 12 mélyedés van, szóval ezt a mennyiségeg két turnusban lehet kisütni.
Krumplipürével tálalhatjuk.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Fasírtgolyókat baconbe tekerjük és muffintepsi egy-egy mélyedésében egyenként kisütjük. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: magnes.dora