Eddig megtekintve: %hit%  
kaja
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 20 dkg + 25 dkg cukor
  • 6 dl tej és 4 dl tejszín összekeverve
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 1 citrom héja lereszelve
  • 6 nagy tojás
  • 2 tojás sárgája
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A 20 dkg cukrot elkezdjük karamellizálni 1-2 evőkanál vízzel.
A tej-tejszín keveréket is odarakjuk egy másik lábasban, beletesszük a rúd vaníliát, a citromhéjat és a 25 dkg cukrot. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
Összekeverjük a tojásokat a sárgájákkal, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, s energikusan felverjük habverővel.
A karamellát beletöltjük kis tűzálló (szuflé) tálakba, majd erre töltjük a masszánkat.
Magas falú tepsibe állítjuk őket, kétharmadig felöntjük meleg vízzel, és 140 fokon 45-50 percig sütjük.
Ha elkészült, kivesszük a tálakat a vízből (csipesszel), átrakjuk egy másik tepsire vagy hőálló tálcára, és hűtőbe tesszük 1/2-1 órára, hogy kellemesen hideg legyen.
Tálalás előtt késsel körben elválasztjuk a tálkától a flant, és kiborítjuk egy kis tányérra. Ha makacsul beleszorul, kissé megütögetjük.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Pont annyi karamell csurog rá a kis desszertünkre, amennyi kell.
Tálalhatjuk mellé készített mártásokkal is (akár erdei gyümölcsökből is).
alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Suncika