Eddig megtekintve: %hit%  
flodni
hozzávalók
alt alt alt
alt
Tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • ½ l meleg víz
  • 10 ek. méz
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 dkg finomliszt
  • 2-3 bio citrom reszelt héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 ek. méz
  • 1 tk. só
Töltelékhez:
  • ½ kg mák, 2 dl víz, barnacukor, citromhéj
  • ½ kg dió, 2 dl víz, barnacukor, citromhéj
  • 1 kg alma
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A tésztát összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük. Ez idő alatt elkészíthetjük a töltelékeket: a mákot megdaráljuk és vízzel, cukorral, citromhéjjal megfőzzük. A diót ugyanígy készítjük el. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, ezután megpároljuk, kihűtjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és négy cipóra szedjük. A cipókat egyenként lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Két lapot elősütünk: olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és kb. 10 percig sütjük. Majd elérkezünk a rétegezéshez: kiolajozott tepsi aljára egy nyers tésztalapot teszünk, erre rákenjük a mákos tölteléket, majd következik egy elősütött lap és a diós töltelék, újra egy elősütött lap, majd az alma és végül egy nyers tésztalap. Olajjal megkenjük, villával megszurkáljuk, és kb. 50 perc alatt közepes lángon készre sütjük. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Nagyon tartalmas édesség, és mivel vegán, azaz nem tartalmaz tejet, tojást, margarint, vagy finomított cukrot, egészséges is :) alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Mandolina