Eddig megtekintve: %hit%  
rpatorta_4e9044c58780a
hozzávalók
alt alt alt
alt Répatorta - 24x37 cm-es tepsihez, 60 db falatnyi kocka
  • 400 g répa
  • 350 g dió
  • 5 tojás
  • 130 g nádcukor
  • 100 g rétesliszt
  • egy citrom reszelt héja
  • 2 kk sütőpor
  • +300 g fehércsokoládé
  • marcipánrépák
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Először a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megdaráljuk. A répákat megpucoljuk és kis lyukú reszelőn legyaluljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 50 g nádcukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. Apránként hozzáadjuk a diót, a répát és a reszelt citromhéjat. Apránként a tojáshabbal (óvatosan!) lazítjuk. Végül hozzákeverjük a sütőporos réteslisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elkenjük a masszát. Előmelegített, 180°C-os sütőben, kb. 30 percig sütjük.
Miután kihűlt, a tésztát megfordítjuk, tehát a talpa lesz a sütemény teteje (így szép egyenes lesz). Gőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, kevés olajjal hígítjuk. Egyenletesen elkenjük a répatorta tetején, ha úgy tartja kedvünk villával díszítjük. A répákat kétféle módon rögzíthetjük. Egyből ráragaszthatjuk a még lágy csokoládéra, vagy szeletelés után egy-egy fehér csoki pöttyel rögzíthetjük azokat.
alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Az eddigi legfinomabb répatorta, amit ettem! És nem a méret a lényeg ;) alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: makka