Eddig megtekintve: %hit%  
bannkenyr
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 225 g liszt
  • 115 g olvasztott vaj
  • 85 g nádcukor
  • 3 érett (közepes méretű) banán
  • 2 tojás
  • 75 g durvára vágott mogyoró
  • 50 g csokilencse
  • 30 g aszalt áfonya
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 kk fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A banánokat villával pépesítjük. A nádcukrot a tojásokkal és a vaníliakivonattal kihabosítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd apránként (miután egy kicsit hűlt) a tojásos masszába csurgatjuk. Belekeverjük a banánpépet is. Fahéjjal és egy csipet sóval megszórjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk az áfonya-csoki-mogyoró keverékét. Kivajazott formába öntjük és előmelegített, 180°C-os sütőben 50-60 percig sütjük. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Laktató finomság sok-sok mogyoróval, csokoládéval és aszalt áfonyával. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: makka