Eddig megtekintve: %hit%  
tejszines_dara
hozzávalók
alt alt alt
alt
  • 95 g búzadara
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3+1 kanál cukor
  • ½ l tej és egy kicsi
  • 1 kanál margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 habfixáló
  • fél kiló eper
alt
alt alt alt
elkészítés
alt alt alt
alt Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységű. Kihűtjük, de kevergessük közben, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg. Ha kihűl, leírás szerint felverjük a tejszínt a habfixálóval és még egy kanál cukorral. A robotgéppel a grízt is fellazítjuk, hogy minél habosabb állagot kapjunk, majd egy nagy kanál segítségével óvatosan a tejszín ¾-ét beleforgatjuk. Az epret megmossuk és 4-6 részt vágjuk. A poharunkban ízlés szerint rétegezzük a tejszínes darát és a gyümölcsöt. Legalább 1 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Tálaláskor a maradék tejszínnel díszítsük. alt
alt alt alt
ételről
alt alt alt
alt Mivel nem mindenki szereti az alkoholt a sima változatot tettem fel,de aki szeretné, egy kis likőrben megáztathatja, marinálhatja az epret. Más gyümölccsel is elkészíthető. alt
alt alt alt

A recept beküldőjének Neve: Bianka1980