Hozzávalók:

 

●     20dkg meggy

●     15dkg liszt

●     10dkg cukor

●     fél vaníliás rúd belseje

●     tonkabab

●     1db tojás

●     sütőpor

 

Elkészítése:

Jó kis szezonális gyümölcs. Kimagozom a meggyet, meghintem barnacukorral és félreteszem, amíg elkészítem a tésztát. Kimérem a lisztet és hozzáadok 1 teáskanál sütőport, a vanília rúd belsejét és a tojásfehérjét. Tojássárgáját elkeverem a cukorral és kb 1-1,5dl tejjel, majd hozzáadom a sütőporos liszthez és simára keverem. A végén beleteszem a kimagozott meggyet, tonkababbal megszóróm. 180°C-ra előmelegítem a sütőt, a tepsit kivajazom, kilisztezem, majd készre sütöm benne a pitét. Hústűvel csinálok néha egy próbát, hogy jó-e már, kb. 20-25 perc lesz.

 

Beküldte: Tusnadi Nikolett, pisztacia.blog.hu

 

meggyespite