Hozzávalók:

 

kész piskótatekercs

500 gr túró

600 gr eper

cukor, kisdobozos habtejszín

kerek tál

 

Elkészítése:

A túrót elkeverem 3-4 ev. cukorral (lehet kombinálni vaníliás cukorral). A tejszínt felverjük és a túróhoz adom, hogy krémesebb legyen. Az eper bőséges felét botmixerrel darabosra pépesítem majd megkenem a piskótatekercset és feltekerem. Ha olyankor csinálom mikor nincsen eperszezon, akkor eperlekvárt használok, vagy ha nincs kedvem/időm pépesíteni. (Darbo eperdzsem/lekvár- darbos) Felvágom 1-1,5cm vastagon a piskótatekercset és a tál alját majd oldalát kibélelem vele. A közepére halmozon a túrót, majd a tetejét beborítom a maradék piskótatekercssel. Pár órára a hűtőbe teszem, majd egy lapos tányérra kiborítom és a maradék eperrel díszítem a tetejét.

 

A receptet beküldte Tusnadi Nikolett. Köszönjük!

 

Epres_csoda