A slágerdesszertek egyike! Könnyen, gyorsan készíthető és borrzasztó finom!

Először is a hagyományos recept:

 

Hozzávalók:

 

500 gr mascarpone

babapiskóta

2 db tojás

1 csomag vaníliás cukor (1db vanilia rúd)

2 ev. barnacukor

3 dl tejes kávé

1 csomag habfixáló

tonkabab

kakaópor

 

Egy műanyag tálba teszem a mascarpone krémet, vaníliascukrot (vaníliás rúd esetén a belsejét kikaparjuk), barnacukort, tojás sárgáját, majd jól elkeverem. A tojás fehérjét habosra verem kevés habfixálóval. Óvatosan összekeverem a krémmel és tonkababot reszelek hozzá. Egy másik tálkába helyezem a tejeskávét és megmártogatom benne a babapiskotát. Ezután egy üvegtálba helyezem a piskotát és krémmel borítom be a tetejét,  kevés kakaóporral megszórom, majd újbol kávés babapiskóta, krém, kakaó. A végén a krémmel fejezem be és hűtőben pihentetem egy éjszakát, tálaláskor kakaóporral  megszórom a tetejét.

Ha nincs otthon tonkababunk, akkor használhatunk fahéjat vagy egy kevés mandula krémlikőrt.

(A tonkabab beszerezhető a Culinaris boltokban.)

 

kaves_tiramisu-

 

Epres változat - Meleg nyári estén jött az ötlet.

 

500gr mascarpone

60 dkg eper

3 dl tejszin

12 dkg cukor

½ citrom leve

 

Az eper felét apróra vágjuk, másik felét összeturmixoljuk két kanál cukorral és fél citrom levével.

A mascarpone krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínt és az eperturmixot. A rétegezés: alul babapiskóta, mascarpone krém, eper darabok, babapiskóta, krém, eperdarabok. A végén eperdarobokkal fejezem be, 24 órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

A receptet beküldte Tusnadi Nikolett! Köszönjük!