kokusztekercsKókusztekercs hozzávalói kb. 80 szeletre:

40 dkg kókuszreszelék

40 dkg háztartási darált keksz

6 ek. kakaópor

4 ek. rum

4 ek. baracklekvár

4dl tej

2 bögre porcukor

15 dkg margarin

 

 

Kókusztekercs elkészítése:

  1. Elkészítjük először a kókusztekercshez a krémet: a kókuszreszelék feléből, a porcukor feléből, a margarin és egy kevés tej összegyúrásából.
  2. Elkészítjük a kókusztekercshez a barna tésztát. Ehhez a kókuszreszelék és a porcukor másik felét, a darált kekszet, a kakaóport, a lekvárt és a rumot tejjel gombóccá gyúrjuk.
  3. A konyhapult benedvesítése után alufóliát tépünk, majd ezen elnyújtjuk a barna tésztát. Erre kerül a fehér krém, amit egyenletesen szétkenünk a tésztán. Fólia segítségével feltekerjük tekerccsé az egészet.
  4. Utolsó mozzanatként pedig kókuszreszelékben megforgatjuk a rudakat. A kókusztekercseket végül visszatekerjük a fóliába és a hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megmeredjen.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!