Egy lehetséges karácsonyi sütemény Gabojszától! :)

 

Egyenként hozzáad 6 tojássárgáját a 120 g cukorral habbá vert fehérjékhez, belekever 140 g darált diót és másfél ek lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe önti, majd 160 fokon kb 45 percig (tűpróbáig) süti.

Ha kihűlt, 250 g (márványos) nutellát habosra kever 2 tojássárgájával, 2 ek erős presszó kávéval és 50 g darált (előzőleg száraz serpenyőben pirított) dióval. A krémet a kihűlt tésztalapra keni és csokimázzal vonja be. Még meleg késsel is nehéz szépen szeletelni amiatt, hogy a csokimáz a krémen van, de így szoktuk meg, számunkra nem lenne ugyanaz a sütemény, ha a könnyebb (szebb) szeletelhetőség érdekében középre kerülne a krém.
Brutálisan jó! Még napok múltán is!

 

További finomságok Gabojsza Konyhájában!

 

nutellas_dios_suti