A legtöbb első gyermekes édesanya a szülést követően legalább hat hetet vár, mire újra közel engedi magához a férjét.

 Bár a legtöbb frissen szült nő viszonylag sokat várt a hüvelyi szexszel, 53 százalékuk valamilyen más módon azért már előtte is együtt volt párjával.

 

szules_utani_hazaseletAz ausztrál kutatók több mint 1500 nőt kérdeztek meg arról, szülésük után mennyit vártak a szex újrakezdésével, és a válaszokból az is kiderült, döntésüket nagyban befolyásolta a koruk is, ugyanis míg a 18-24 éveseknek 63 százaléka élt házaséletet a szülés után hat héttel, addig a 30-34 éveseknek csak 40 százaléka. A szex halogatásában az is szerepet játszott, ha valaki császármetszéssel szült, fogóval segítették világra a gyerekét vagy gátmetszése volt. A tanulmány arról is beszámolt, hogy az első gyermeküket szülő nőknek csupán 10 százaléka szült hüvelyi úton úgy, hogy a gátja sem sérült meg, így a leendő szülők jobb, ha arra készülnek fel, hogy szülés után minimum hat hétig el fog maradni köztük a szex.

 

A tanulmányt készítő intézet munkatársa úgy véli, vizsgálatuk fontos tanulságul szolgálhat azoknak a pároknak, akik még a gyerekvállalás előtt állnak, mert így nem fogja őket váratlanul érni, hogy gyermekük születése után hosszabb ideig kell várni, mire újra intim közelségbe kerülhetnek egymással. Természetesen a fenti adatokat nem előírásszerűen kell figyelembe venni, hiszen végső soron minden pár maga dönti el, mikor érzik elérkezettnek az időt arra, hogy újra egymáséi legyenek.

Forrás: medipress