Ő az ön életének értelme. Mellette kel, mellette fekszik. De akkor vajon miért nem látja viszont élete párját az álmaiban is gyakrabban? És ha mégis találkozik vele, miért viselkedik olyan furcsán? Miért visel színes bohócruhát és miért beszél össze-vissza?

A legújabb kutatások szerint az álmok pontosabb megértése, és a furcsa, különös álomképek megfejtése egészségesebbé teheti a párkapcsolatokat. "Tudatalattink mindig olyan álmokat alkot, amelyek az adott életszituációhoz kapcsolhatók - nyilatkozta az álomterapeuta - Ha van valami, amit tudnunk és értenünk kellene, álmodni is fogunk róla."

 

alvo_no

 

Persze az esetek nagy részében életünk párja is része az álmainknak: német tudósok szerint a szerelmi partnerek álmaink 20 százalékában játszanak fontos szerepet. De nem azért, mert napközben annyi időt töltünk velük. Az álomterapeuta szerint sokszor a megoldatlan problémák és elfojtott érzések álom formájában ütik fel újra a fejüket - különösen a párkapcsolati gondok esetén.

A terapeuta azt tanácsolja, hogy álmaink jobb megértésének érdekében vezessünk álomnaplót, melyben lejegyezzük álmaink fontosabb szereplőit, helyszíneit, történéseit és az álommal kapcsolatos érzéseinket. "Mindig az érzések a legfontosabbak: ha szomorúak, ijedtek, féltékenyek vagyunk, az sokat elárulhat az adott álom jellegéről. Ha például azt álmodja valaki, hogy megcsalta a szerelmét, az azt jelentheti, hogy nem elégedett vele, több szenvedélyre és érzelemre vágyik a kapcsolatában."

"A közös vacsora ezzel szemben nagyon jó álom. Szoros köteléket, jó szexuális életet jelent. Az étkezés ugyanis nagyon intim tevékenység, amitől jól és biztonságban érezzük magunkat. Persze ha folyamatosan gyorséttermi zabálásokról álmodunk, azért jobb elgondolkodni" - tanácsolja a szakember. "Ha álmunkban valaki más, mondjuk egy korábbi barátunk vagy barátnőnk veszi át partnerünk helyét, az azt jelenti, hogy mostani kapcsolatunkat egy korábbival hozzuk összefüggésbe. Ilyenkor érdemes elgondolkodnunk mi a közös a két partnerben. Ha partnerünk meghal álmunkban, az sem feltétlenül jelent rosszat. Az ilyesmit nem szó szerint kell érteni, a halál általában az elhagyástól való félelmet szimbolizálja, vagy a kapcsolat végét vetítheti előre."

Forrás: medipress