Készülődök el otthonról, listát írok a bevásárláshoz, meg az egyéb elintézendő dolgokról. S mielőtt pár órára eltűnnék, egyeztetem a férjemmel a programját, hogy tudjam ki, mikor jön-megy a nap folyamán. Átbeszéljük a napot, egyeztetünk s már az ajtóban állok, mikor a férjem mosolyogva, elégedetten megjegyzi: Ha most kellene választanom, újra téged választanálak. Ez nagy dolog! – teszi hozzá, ugyanis nagyon komoly művészet, megtalálni és elvenni azt a nőt, akiről még évek múlva is azt gondolod, vagy talán életed végéig, hogy a legszebb nő a világon. Persze, neked könnyű, mondja, te eleve úgy közlekedsz a világban, mint a világ legjobb nője. Nem azért, mert megjátszod vagy előadod magad, hanem mert rád nézek és ez jut rólad eszembe. Fogalmam sincs, hogy miért van ez így, de ez az igazság.

És valóban. Ha magamra gondolok, azt gondolom, hogy rendben vagyok, elég jó vagyok erre a világra, sőt, királynő vagyok. És azt is gondolom, hogy ez az állítás minden nőre igaz. Mindannyian királynők vagyunk. S hogy miért is? Mert annak születünk. Nem, kedves Olvasó, nem a körülmények teszik! Nem a gazdag család, nem a jó iskolák, nem a férfiak! Mi magunk tesszük, mi születünk annak és azok vagyunk, ha azt gondoljuk magunkról. És miért ne gondolhatná mindenki magáról? Vagy miért gondolná valaki az ellenkezőjét magáról? Azt, hogy mit gondolunk magunkról csak mi dönthetjük el! Akármit is gondol bárki rólunk, jogában áll azt gondolni amit akar. Éééés!!!

Nekünk teljesen függetlenül attól, amit mások mondanak, jogunkban áll azt gondolni magunkról, amit akarunk. S mi lehetne kézenfekvőbb és egyértelműbb, minthogy királynőnek gondoljuk magunkat? S miért élnénk le azt a röpke 60-70-80 évet más tudatban?

 

korona

 

Egyáltalán mi értelme lenne annak, ha villanásnyi életünk alatt rossz vagy inkább nem elég jó véleménnyel lennénk magunkról? Az én szememben mindannyian, akik itt vagyunk, hősök vagyunk. Az élet minden területén nem kevés kihívással kell megküzdenünk, s ha tudatában vagyunk, ha nem, mindig tudásunk legjavát adjuk, s gyakorta azon megmérettetéseket is sikerrel veszünk, amelyekről azt gondoltuk, még nem állunk készen a megoldásukra.

Véleményem szerint minden nő legalább angyali kitüntetést érdemel azért, amit ezen a bolygón végigcsinál, ezért is nem értem, hogy miért idegenkednek a nők (leteszteltem saját ismerőseimen) mikor akár jómagam, vagy bárki elismerően szól róluk. Kedves Olvasó! Te is Istennő vagy! A világ legjobb nője! Hidd el, nem a kor teszi, vagy az ideális súly esetleg a trendi a frizura. Nem, nem! Már attól azok vagyunk, hogy létezünk! S ha ehhez még minden nap teszünk is önmagunkért, a családunkért vagy önzetlenül másokért már fizikailag is érezhetjük a koronát a fejünkön!

 

Írta: Agatha Seymour

 

Agatha bemutatkozását és további cikkeit ITT olvashatja