Sajnos a nők nagy többsége számára a folytonos rohanás és a permanens időhiány miatt nehéz összeegyeztetni azt a havi 1-2 órát, ami önbizalmunk és önbecsülésünk megőrzése okán legalább olyan fontos, mint maga az esztétikus külcsín.

 

Tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be őszintén: ugye előfordult már, hogy a fodrászhoz csak akkor jutottunk el, amikor már másfél- két centis lenövés látszott a hajfesték alól, a dauer elveszítette a tartását és otthon már nem tudtunk vele mit kezdeni?!

smink1Ámde hasonló a helyzet a kozmetikussal: amikor reggelente egyre nagyobb erőfeszítésünkbe kerül az apró szarkalábak eltüntetése, egyre hosszabb ideig állunk a tükör előtt azzal a meggyőződéssel, hogy egy drogéria raktáron lévő sminkkészlete sem lenne elegendő, hogy üdének tűnjön a bőrünk.

 

Ami cikkemet valójában ihlette, üdítő kivétel: van egy szépségápolással foglalkozó ismerősöm, aki ugyancsak exkluzív vendégkörrel büszkélkedhet. Olyan nők és férfiak tartoznak ide, akik nem engedhetik meg maguknak azt a nagyfokú könnyelműséget, - ami egy átlagembernek kvázi kiváltság - hogy akkor látogatnak el az általuk választott szépségszalonba, amikor nyilvánvalóan láthatóvá válik, hogy elkerülhetetlenül szükséges. Bármily meglepően is hangzik, hímnemű társaink megközelítőleg olyan gyakorisággal mennek el hajat vágatni, mint ahányszor borotválkoznak egy héten.

A szépségszalonba járó hölgyek ezzel szemben a hajápolást tulajdonképpen teljes egészében rábízták a fent említett szakemberre a hajmosástól a komplett frizuráig.  Nos, láthattuk a két végletet.

 

A „közhiedelem” szerint az ember akkor fog tetszeni másoknak - és lesz szinkronban a világgal -, ha összhangban van saját magával, elégedett azzal képpel, amit a tükör mutat. De akkor kinek is szól ez az egész? Saját magunknak vagy másoknak: a körülöttünk élőknek, a külvilágnak? Talán mindkettő. Ha teszünk azért, hogy jól nézzünk ki, ápoltak legyünk, akkor elégedettek leszünk, ez pedig láthatóvá válik. Sugározni fogjuk embertársaink felé, ami elismerést vált ki, ez visszatükröződik és pozitív jellé alakulva arra ösztönöz, hogy törődjünk magunkkal! Előttünk a feladat!

Dr. Udvarhelyiné Marianna