Ismét egy meggyes édesség a túrós sütiket előnyben részesítők kedvére.

kekszes turos meggytortaHozzávalók:

Kekszes alaphoz:

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 25 dkg meggy

A krémhez:

  • 30 dkg túró
  • 30 dkg meggy
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 20 g zselatin
  • 2 teáskanál cherry brandy aroma

Tetejére:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor

Díszítéshez:

  • mandula

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, hagyunk benne nagyobb darabokat is. Hozzáadjuk a kakaót és a porcukrot. A vajat megolvasztjuk, a kekszre öntjük és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggyet. Kapcsos tortaformába nyomkodjuk és félretesszük. A krémhez a meggyet összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pépesített meggyet. A túrót elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínes keverékhez. A zselatint langyos vízben hagyjuk feloldódni, majd az előzőkkel alaposan elkeverjük. Végül cherry brandy aromával ízesítjük.
A kekszes alapon elsimítjuk a krémet, majd ajánlatos egy napig hűtőszekrényben állni hagyni, hogy kellően kemény legyen a krém és a keksz is megpuhuljon. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd habzsák segítségével a torta tetejére kis csúcsokat nyomunk belőle. Végezetül mandulával és cukrozott rózsaszirmokkal díszítjük.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo