Mennyei csokis-tejszínes sütemény meggyel kiegészítve.

csokis meggyes tortacskaHozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 21 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dkg kakaópor

A meggydzsemhez:

  • 60 dkg meggy (1 befőtt)
  • 30 dkg cukor

A krémhez:

  • 50 dkg étcsokoládé (50%)
  • 50 dkg sűrített tej
  • 33 dkg tejszín

Elkészítés:

Először a kekszes alapot készítjük el: a 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és egy evőkanál vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 180 fokon addig sütjük amíg ki nem szárad. Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen leszűrjük és csak a sűrűjét használjuk. Ha elkészült a kekszünk hűlni hagyjuk, miközben a maradék vajat megolvasztjuk. A kekszet összetörjük, a vajjal összekeverjük és belenyomkodjuk 8 db mini tortaforma (8 cm átmérőjű) aljába. A krémhez felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a sűrített tejszínt, majd folytonos keverés mellett belecsurgatjuk az olvadt csokoládét. A tortaformákat félig megtöltjük a csokis krémmel és a közepébe 2 evőkanálnyi meggylekvárt teszünk. Végül befedjük egy újabb réteg csokis krémmel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo