A hűvös őszi időben jól jön egy kis vitamin utánpótlás például narancs formájában. Ha a narancsot csokival szeretnénk párosítani akkor ez a recept tökéletes választás lehet.

csokis narancsos alomHozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg liszt

Narancsos krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs
  • 2 db tojás

Étcsokoládés krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 púpos teáskanál zselatin
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl tejszín

Tetejére:

  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 6 evőkanál cukor
  • 2,5 dl narancslé
  • pici narancssárga ételszínezék

Kandírozott narancs:

  • 1 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs héja felszeletelve

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját. A tejet felforrósítjuk a lereszelt narancs levével együtt, majd ha felforrt, nagyon óvatosan vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot és a tortaforma oldalát körberakjuk vele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről beletördeljük az étcsokoládét és hagyjuk kihűlni. A 2 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük és hozzáadjuk a csokis, tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk. A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, majd hogy szép narancsos színe legyen egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.
A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük. A narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupban. Ha elkészült lecsepegtetjük és kristálycukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo