A pitéknek rengeteg változata ismert. Az alábbi receptben fehércsokival és gyümölcsökkel van töltve.

fehercsokis pitekHozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 80 ml hideg víz

A fehércsokis krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 2 dl tejszín

A gyümölcsszószhoz:

  • 30 dkg vegyes gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

A pitetésztához a lisztet a sóval és a cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat és összemorzsoljuk, majd vízzel együtt simára gyúrjuk. Fóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk kb. 2 milliméter vékonyra és beleszaggatjuk a mini piteformákba. (10 cm átmérőjű formákból kb. 6-7 db fog kijönni.) Ügyeljünk rá, hogy egy picit túllógjon a forma szélén, mert sütés közben előfordulhat, hogy összemegy a tészta és akkor nem lesz szép formája. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokis krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk, majd amíg forró, beleaprítjuk a csokit és addig keverjük amíg el nem olvad benne, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a kihűlt krémmel.
A szószhoz feltesszük főni a gyümölcsöket a cukorral. Amikor már forr és elolvadt a cukor, belekeverjük a zselatint, majd ezt is lehűtjük. A pitéket megtöltjük a fehércsokis krémmel, kanalazunk rá a gyümölcsös szószból és égetett cukorral díszítjük.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo