Ez a rétes palacsintából készült. Ha bárki azt gondolná, hogy a palacsinta miatt puha lesz, az téved, mert frissen ugyanúgy ropog a "tésztája", mint a hagyományos rétesé.

makos almas retes palacsintabolHozzávalók a 8 db palacsintához:

  • 8 dkg manióka liszt
  • 4 tojás
  • 4 dl szobahőmérsékletű szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál folyékony kókuszolaj
  • csipet só
  • a sütéshez: kókuszolaj
  • a kenéshez: teáskanálnyi kókuszolaj

Töltelékhez:

  • 4 db alma
  • 12 dkg darált mák
  • 3 ek négyszeres édesítő (vagy 10 dkg eritrit)
  • 5 dkg jól megmosott és lecsöpögtetett mazsola
  • 1 doboz (165 ml-es) kókuszkrém
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal kikent palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát szétoszlatva kisütjük. Vékony palacsintákat süssünk, lehetőleg teflon palacsintasütőben.
A megtisztított almát lereszeljük és hagyjuk, hogy levet eresszen. A sütőpapírból egy gáztepsi méretű darabot vágunk, majd megfelezzük. Ezekre rakjuk a palacsintákat. 4 palacsintát szétterítünk rajta úgy, hogy fedjék egymást. Az egymás fedésével összerakott palacsinták akkora hosszúságúak legyenek, mint amekkora a gáztepsi hosszúsága. Az almát alaposan kinyomkodjuk. Felével megszórjuk a palacsintát. Ráhintjük az édesítővel elkevert mák felét, majd a mazsola felét. Meglocsoljuk a citromlével és rátesszük a kókuszkrém felét. A sütőpapír segítségével roládszerűen feltekerjük. A papírral együtt sütőlemezre helyezzük. Lekenjük kevés kókuszolajjal. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtve szeleteljük. Por eritrittel megszórva kínáljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo